Bacha Bazi Ne Demek? Bu Gelenek Doğru mu? - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Bacha Bazi Ne Demek? Bu Gelenek Doğru mu?

Bugün tatsız bir konu ile geldim, Bacha Bazi nedir Afganların Bacha Bazi geleneği doğru mu? Duyduğumdan beri araştırıyorum. Yazık ki doğru! Peki nasıl oluyor bu Bacha Bazi olayı?

 
Bacha Bazi Ne Demek

Kelime anlamı 'erkek oyunu' demekmiş Bacha Bazi'nin. Bu geleneğe göre 9 yaşındaki erkek çocukları yaşlı erkeklerin önünde kadın kıyafetleri giydirilerek dans ettiriliyormış. Bu çocuklar maalesef ki zengin iş insanları tarafından alıkoyuluyor ve akabinde ne yazıktır ki cinsel taciz ya da saldırıya uğruyorlarmış. Bu gelenek 90larda Taliban tarafından yasa dışı ilan edilmiş. 2001 yılında Taliban'ın devrilmesinden sonra tekrar hayata geçmiş. 
Bacha Bazi geleneği aslında orta Asya'daki antik medeniyetlere dayanıyormuş. Fakat uygulamaya geçirilme anlamında özellikle de 19. yüzyılda sıkça yapılmaya başlanmış. 
Bu geleneği genellikle cinsel eğlence ve sömürü amacıyla genç erkek veya erkek çocukları satın alan zengin Afganlar ya da çoğunlukla Peştunlar yapıyormuş. Afganistan'daki pek çok kadının dansçı olarak çalışması yasak olduğundan bu durumu genç erkek çocuklarına yaptırıyorlarmış. Bacha Bazi'de çocuklar 'bacha bareesh' yani 'sakalsız erkek' olarak adlandırılıyorlarmış. Genellikle 10-18 yaş arasından ve özellikle de fakir ailelerden gelen çocuklar seçiliyormuş. Aileler ise çocuklarını kendilerine iş ve eğitim verileceği sözüyle bu insanların ellerine teslim ediyorlarmış. 
Garip olan ise şu; Afganistan'da çocuk istismarı yasa dışı olmasına rağmen cinsel istismarı meşru kılan Bacha Bazi yasa dışı değil!

İnsan ciddi anlamda korkuyor değil mi? Ülkemizde sayısız afgan var. Meşru olmayan şeyler yaptıklarını duyuyoruz. Bir de kendilerine göre meşru olanı yapmazlar mı? Dilerim ülkemizi sadece geçiş için kullanıyorlardır. Kalıcı olurlarsa yandık...

6 yorum:

  1. Çok şey yazmak istiyorum ama sadece Rabbim evlatlarımızı , ülkemizi korusun diyebiliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Çok şey yazmak istiyorum ama sadece Rabbim evlatlarımızı , ülkemizi korusun diyebiliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Kalemine sağlık. Olanlar beni çok endişelendiriyor.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten reziller, kadınları kapat sapıkça yaşa, araplarda da aynı kadına günah deyip o pislik eğlence yaşamlarında çocuk yetişkin fark etmiyor o kişiler de öyle kabullenmişki beğendirme derdinde. İğrençler.
    Önce süriye sonra, yangın şimdi afgan rezaleti söyliyecek şey çok canım da bu özetin özeti diyelim:(((

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten reziller, kadınları kapat sapıkça yaşa, araplarda da aynı kadına günah deyip o pislik eğlence yaşamlarında çocuk yetişkin fark etmiyor o kişiler de öyle kabullenmişki beğendirme derdinde. İğrençler.
    Önce süriye sonra, yangın şimdi afgan rezaleti söyliyecek şey çok canım da bu özetin özeti diyelim:(((

    YanıtlaSil
  6. İğrençlik sapkınlık resmen

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.