Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi Malzemeleri
3 SB Tam Buğday Unu
Yarım SB Buğday Unu
Yarım SB Yoğurt
Yarım SB Ilık Su
Yarım SB Ilık Süt
1 Paket Maya
1 YK Şeker
1 TK Tuz
Şekil Vermek İçin
Yarım ÇB Su
Yarım YK Un
Üzeri İçin
1 YK Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
Çörek Otu- Susam
Tam Buğday Unlu Ramazan Pidesi Yapılışı
Unları yoğurma kabına alalım, ortasına şeker ve mayayı ekleyelim. Sütten biraz döküp parmaklarımızla biraz karıştıralım. Sonra yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyelim. Yani kalan süt, su, yoğurt ve sıvı yağ. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Ardından yoğurma kabının üzerini kapatıp mayalanması için kaldıralım.
Hamur iki katı kadar şiştikten sonra hafif toparlayalım. Un veya yağ ile toparlayabiliriz. Şimdi pide parçalarını ayırabiliriz. Ben bir küçük bir büyük iki pide çıkardım bu malzemelerden. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside un yardımı ile şeklini verelim. Şekil vermek için malzemeler arasında belirttiğim un ve suyu karıştıralım. Parmaklarımızı bu suya batırarak şekil verirsek, hamur parmaklarımıza yapışmaz. Bu formülü de Ümran Yalçınkaya'dan öğrendim.
Şimdi sıra geldi tepsi mayası aşamasına. Ben hamur işini pofuduk sevdiğim için yarım saat tepsi mayası yapıyorum. Yani hazır halde hamuru tepside bekletiyorum. Eğer siz böyle tercih etmezseniz, pidenin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürüp çörek otu ekip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.
İşte hepsi bu kadar
Şuraya da videoyu ekleyeyim
Tarifinize birebir uydum çokta güzel oldu teşekkür ederim.
YanıtlaSilbuna çok sevindim afiyet olsun
Sil