Portakalların kabuklarını kurutmakla işe başlıyoruz. Ben peteklerin üzerine serdiğim havlu kağıda dizerek kuruttum, bir buzdolabı poşetinde biriktirdim. Rondoya atıp parçalanmalarını sağladım. Bir elekten geçirdim. Bu aşamada makarna süzgeci gibi bir şey lazım bize, çay süzgeci ile günlerce uğraşırsınız. Ardından bir kavanoza aldım portakal kabuğu tozlarını. Şimdi kullanıma hazır.
Peki nerelerde kullandım. Portakallı kurabiye yaparken bir yemek kaşığı kadar ekledim. Kek yaparken de kullandım.
Aslında cilt bakımında da kullanıldığını duydum, çok başarılı sonuç alanlar da var ama ben henüz denemedim. Şimdi birkaç kullanım alanından bahsedeyim. Portakal kabuğunu oda parfümü olarak kullanabiliyoruz. Kurutmadan da su, çubuk tarçın ile kullanılabilir. Çiçeklere gübre olarak kullanabiliriz. Ayrıca karıncaların çıkış yerlerine serperek gelmelerini önleyebiliriz. Söylentiye göre kilo verme aşamasında da etkisi varmış. Bunun için de çayı yapılıyor.
Portakal Kabuğu Çayı Tarifi
Bir bardak sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu atıyoruz ve 10 dakika kadar bekliyoruz. Tatlandırmak için bir çay kaşığı bal ekleyebiliyoruz. Çubuk tarçın ile de aroma katkısı yapabiliriz.Ben deneyip faydalarını gördükçe sizlerle paylaşacağım
Yeni yazılarda görüşmek üzere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder