Elmalı Rulo Kek Malzemeleri
Kek İçin
Yaklaşık 1.5 Su Bardağı Un
3 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 Çay Bardağı Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
İç Harcı İçin
6-7 Orta Boy Elma
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Ceviz veya Fındık (opsiyonel)
Üzeri için pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Yapılışı
Önce harcı hazırlayalım. Elmaları rendeliyoruz, üzerine şeker tarçın ve kullanacaksak cevizleri atıyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Pişiriyoruz derken elmaların yumuşamasını sağlıyoruz. 10 dakika kadar sürüyor bu. Ardından bu harcı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküyoruz. Aslında döşüyoruz diyelim. Yani yağlı kağıdın tamamına yayıyoruz. O orada beklesin, soğusun. Biz kek yapımına geçelim. Tüm malzemelerin oda ısısında olması önemli. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Süt ekliyoruz. Çırpıyoruz. En son un kabartma tozu ve vanilya ekliyoruz. Kek hamuru da hazır. Şimdi bu karışımı tepside bekleyen harcın üzerine döküyoruz. Elmalar kapanacak bu hamur ile. Yani altta elmalı harç, üstte kek hamuru olacak. Ardından ısıtılmış 180 derece olan fırına atıyoruz. Yaklaşık 30 dakikada pişiyor ama fırınlar farklılık gösterdiği için ilk 20 dakika sonra kontrol etmeye başlayalım.
Evet, fırından çıkardık. Şimdi ters çevireceğiz. Onu da şöyle yapıyoruz; tepsi soğumadan üzerine bir yağlı kağıt kapatıp, kolayca çeviriyoruz tepsiyi. bu defa kek altta harç üstte oldu. Şimdi yavaşça rulo yapabiliriz. Üzerine pudra şekeri serpelim. Bırakalım soğusun.
Şimdi gelelim en uygun tepsiye. Buradaki ölçülerle kare fırın tepsisi uygun oluyor. Ama ben yarım ölçü yaptım, küçük cam tepsiye oldu.
Gayet kolay bir tarif, inanın yazması yapmasından daha uzun sürdü diyebileceğimiz tariflerden.
Yeni tariflerde görüşmek üzere.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder