Bayram Mesajı Kabusu! - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Bayram Mesajı Kabusu!

kurban-bayram,-mesajlari



Herkese Merhaba

Efendim, hemen hayırlı bayramlar dileyerek konuya geçeyim. Konumuz hazır bayram mesajları. Şimdi ben bayram diye böyle dedim ama bir de hazır yeni yıl mesajları veya hazır doğum günü mesajları da var, sürekli karşımıza çıkan.

Nedir bu hazır mesaj olayı? Hayatımıza neden girdi? Adamın biri manzara fotoğrafı üzerine şeker fotoğrafı monte etmiş veya koç fotoğrafı monte etmiş, bir de klişe bir metin kondurmuş. Bizim hazırcı milletimiz de çağımızın vebası olan akıllı telefonlardaki uygulamalar sayesinde eş dost arabanın bayramını kutluyor bununla.

Şimdi online kutlamanın ne kadar doğru olup olmadığını mı düşünsek yoksa daha önce o hazır mesajda yazılı metnin hatalarla dolu oluşunu mu konuşsak karar veremedim. Çok eski yıllarda şirketlerin bayram ve yeni yıl tebrik kartları olurdu kendi logoları ile. Ticari ilişkileri olan insanlara gönderirlerdi. Tıpkı onlar gibi samimiyetsiz görev tamamlama gibi yani.

 Arefe gününden beri bu şekilde kaç mesaj aldım, saymadım. Ve çoğuna emoji ile yanıt verdim. Yanıtsız bırakmak benim işim değil ama karşı kutlama yapmak da içimden gelmedi. Çünkü bana göre benim bayramım geçiştirilerek kutlanmıştı. Satırlar dolusu hazır bayram mesajı yerine "hayırlı bayramlar" yazan bir mesajı tercih ederdim mesela. Ziyaret konusuna hiç girmiyorum. Onları geçeli çok oldu sanırım.

Eskiden şöyle olurdu böyle olurdu konularına da girmeyeceğim. Alışıyoruz alıştırılıyoruz. Ancak şu hazır mesaj meselesine ben alışamadım. Aslında bakarsanız hayatımızda dolgu taşı olarak var olan insanlardan böyle mesajlar geldiğinde değil de hayatımızın yapı taşlarından gelenler beni fazla üzüyor. Almışsınız o kişiyi önemli bir yere oturtmuşsunuz, sabah gözünüzü açıyorsunuz telefonda kimin yazdığı belli olmayan kimbilir kaç defa gördüğünüz bir fotoğraflı mesaj! Yine mi diyorsunuz yine mi?

Bu yazımı okuyanlardan kaö kişi bana katılır bilmiyorum ama ben konu ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yine bu yazımı okuyanlardan bir kısmı bana o mesajı gönderenler olacak mutlaka, kırılmasınlar lütfen. Ben hala alışamadım alışmaya da niyetim yok.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

6 yorum:

  1. Ben de katılıyorum, ne yazık ki hiç özel hissettirmiyor insanı kopyala yapıştır:(

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum, hele o fotoğraflar üzerine yazılı metinler. Telefonda çöplük biriktirmişim gibi hissediyorum ve acı kısım da şu bunu yapan birsürü kişi var, hangisini uyarayım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen karışık metinler, çiçek böcek fotoğrafları ve hitap şekilleri. Herkese hitap şeklin aynı olamaz ki. Üzücü 😕

      Sil
  3. Kesinlikle beni de rahatsız eden bir durum. Artık açıp da okumuyorum bayramlarda telefonumu. @pdb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı videoları indirmeden siiyorum. O noktaya geldim.

      Sil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.