Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı

Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı


Merhaba
Maden evdeyiz, madem seçeneklerimiz az, o zaman biz de Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı ile poğaça yapar kilo alırız, ne olacak ki? Nasılsa bir çok diyet yöntemi denedik biliyoruz. -züğürt tesellisi-  Evet geçtiğimiz günlerde gittiğim market alışverişinde raflarda bir tane bile maya kalmamıştı, sadece bu hazır poğaça harcı vardı. Denemek amaçlı aldım ve size tecrübemi anlatacağım, nasıl kullandm paylaşacağım.
Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı
Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı 

Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı Nasıl Kullanılır

Öncelikle içindekilerden bahsedeyim; bu ürün özel maya, un şeker ve mahlep karışımı. Kullanım önerisi ise şu şekilde: İhtiyacımız olan malzemeler; 1 paket Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı 500 gr buğday unu. 2 çay kaşığı tuz. 1,5 çay bardağı ılık süt. 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1-2 çay bardağı ılık su. Kuru olan ürünleri bir kapta kaşıkla karıştırıyoruz. Ardından kalan malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
Yoğurma aşaması çok basit değil, zor toplanıyor. İyice yoğurmak lazım. Yanınıza biraz ılık su alın derim hamuru toplama aşamasında gerek olabilir. Hafif ele yapışan bir hamur elde edince sarıp mayalanması için yaklaşık 40 dakika kadar bekliyoruz. Hamur iki katına çıkmalı. Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra şöyle bir alt üst edip istediğimiz şekli veriyoruz. İç malzeme tabii sizin tercihiniz. mahlep kokusunun baskın olmadığını hemen şurada söylemiş olayım.
Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı nasıl kullanılıt

Ben yumuşaklığını ve lezzetini  beğendim Mayalı Poğaça Harcı ile yapılan poğaçanın,
Bu karışımı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hamuru yoğurma aşaması ve poğaçaları kapatırken biraz daha bastırmak, ben bu konuda çok başarılı olamamışım.
Bir de küçük not: Bu karışım ile farklı çörekler yapabilirsiniz. Mesela paskalya çöreği. Onun sadece 3 yemek kaşığı toz şeker eklemeniz yeterli bu karışıma.
Yeni bir  yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler

1 yorum:

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.