Mantarlı Kabak Sandal Tarifi - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Mantarlı Kabak Sandal Tarifi

Merhaba
Mutfağımdan yeni bir tarif ile geldim. Mantarlı Kabak Sandal Tarifi anlatacağım size. Düşünüldüğü kadar zor olmayan hafif, lezzetli bir yemek. Mantarlı kabak sandalı ana yemek olarak da kullanabilirsiniz, meze olarak da ara sıcak olarak da. Şimdi başlayalım.

Mantarlı Kabak Sandal Tarifi

Mantarlı Kabak Sandal Malzemeleri

2 adet orta boy kabak
15-20 adet haşlanmış orta boy mantar
1 küçük soğan
1 yeşil biber
Sıvı yağ
Dilim kaşar peynir
Tuz karabiber

Mantarlı Kabak Sandal Nasıl Yapılır?

Önce kabakları soyup yıkıyoruz, boydan ikiye bölüyoruz. İnce uçlu bir bıcak ile kabakların içini çıkaracağımız yerlerin hatlarını belirleyip ardından bir tatlı kaşığı yardımı ile iç bölümünü alıyoruz. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi uzun kenarlar ince üst ve alt kısım dağılmaması için yarım santim kadar bırakarak işlemi tamamlıyoruz. Ardından ayçiçek yağında hafifçe kızartıyoruz. Önce bir peçete üzerine ardından yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz. 
Şimdi içini hazırlayalım. Çok küçük doğradığımız soğanları bir yemek kaşığı kadar sıvı yağda kavuruyoruz. Bu işlemi fazla yapmayalım çünkü kavurma işlemi devam edecek. Ardından biberleri küçük küçük doğrayıp soğana ekliyoruz. En son mantarları, haşlanmış mantarları yani doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz. Malzemelerin bıraktığı su çekene kadar çok kısık ateşte kavuruyoruz. En son tuz ve karabiberi ekliyoruz. İlk sıcaklığı geçince eşit oranda kabak sandalların içine dolduruyoruz. En son üzerine dilim kaşar peynirleri diziyoruz. Artık fırına girmeye hazır. Aşama fotoğraflarını paylaşayım şimdi.

mantarlı kabak sandal nasıl yapılır
mantarlı kabak sandal
mantarlı kabak sandali




180 derecedeki fırına atıyoruz şimdi. Ve kaşar peynirler eriyip kızardıktan sonra fırından çıkarabiliriz. Bu tarifi çeşitlendirmek de mümkün. Mesela iç harcına et ekleyebiliriz. Veya kabakları kızartmak yerine haşlayabiliriz. Ya da kaşar peynir öncesi beşamel sos ile farklı bir lezzet katabiliriz.

Yeniden kolay tariflerde görüşmek üzere.
Sevgiler

1 yorum:

  1. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu da ziyaret ederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.