Mobil Uyumlu Blog Tasarım Çalışmamız Bitti! - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Mobil Uyumlu Blog Tasarım Çalışmamız Bitti!

Merhaba

Bir süredir planladığım ve ilgili kişinin kafasını şişirdiğim mobil uyumlu blog tasarım çalışmamız bitti ve sizlere duyurmak istedim. Biliyorsunuz kişisel blog, lokal bloglar gibi olmuyor, her anlamda detay gerektiriyor özellikle SEO anlamında. Aylardır kişiye özel blog tasarım diye tutturdum ilgilisine. Bu ilgilinin kim olduğunu da söyleyeceğim tabi. Sonunda responsive (duyarlı) blog tasarım çalışmamız huzurlarınızda...
Mobil Uyumlu Blog Tasarım


Tanıyanlar biliyor; ne yaparsam mümkün olduğunca profesyonel olsun isterim. Kişisel blogumun da tıpkı kozmetik blogum gibi kişiye özel tasarım ve mobil uyumlu blog tasarım olmasını istedim. Tabi fazla dekoru olmayan, anlaşılır sade olması da önemliydi. Süslü şeyleri pek sevmiyorum, genel olarak zevk meselesi yani. Tam istediğim gibi bir tema tasarım çıktı ortaya, siz nasıl buldunuz bilmiyorum ama ben çok sevdim.

Şimdi ilgili kişinin kim olduğunu da yazayım. Elbette Sibel Ordueri yani Sosyal Medya Kafe sahibesi. Hüzün Sarısı blogumun tasarımını da kendisi yapmıştı ve o gün bugün hem blogumun tasarımından hem de SEO çalışmamızdan memnunum. Üstelik hala desteğini esirgemez, binlerce defa teşekkür ediyorum buradan kendisine. Yani 'tamam alışveriş bitti, blogu teslim ettim benim işim bitti' diyen biri olmadı hiç. Biliyorum ki bloglarım var olduğu sürece Sibel'de elinden gelen desteği verecek.

Bu kişisel blogumu ilk açtığımda Blogger hazır tema yükledim. Blogumda Tema Değişikliği yazım ile size duyurmuştum ama sonuçtan memnun kalmadım. Hazır tema ve kişiye özel tasarım arasındaki farkı bir defa daha görerek Sibel'in kapısını çaldım.
Blog yazarlarının tasarıma ciddi anlamda önem vermeleri gerektiğini düşünenlerdenim. Mesela kişiye özel blogların, Google aramalarında hazır blogger temalarından daha fazla şansı vardır. Veya hızlı açılan blogların, daha rahat gezildiği için tercih edilmesi de bir gerçektir. Tam bu noktada bir fotoğraf paylaşmak isterim.


Gördüğünüz gibi blogun hızı analizlerde %99 bu da yeni bir blog için büyük başarı. Hatta 'daha ne olsun' diyelim, uygun olan bu cümle. Sır gibi saklıyor ama Sibel son geliştirdiği tekniklerle Türkiye’de Blogger platformu üzerinde ilk olarak en hızlı blog tasarım yaptı. Meslek sırrı elbette söylemesin zaten. Bildiklerini paylaşıyor, 4 saat sonra birileri kendileri bulmuş gibi bloglarında Sibel'in yazdıklarını yazıyor. Bu da ayrı bir karaktersizlik tabi onu geçelim :D
Daha önce soranlar oldu, bu yazıyı okuyanlar da soracak; iki blog zor olmayacak mı? Belki biraz zor olur ama kişisel blog konularını kozmetik konularına karıştırmak istemedim. Kozmetik blogum zaten hem çevre hem de Google tarafından kabul görmüş durumda. Çaykolik ise adı ve konuları ile tam da beni yansıtan bir blog olarak sizlerle olmaya devam edecek Allah'ın izniyle.




4 yorum:

  1. Blog tasarımız harika olmuş👌Jet gibi açılıyor valla 👏Güle güle kullanın☺️

    YanıtlaSil
  2. güzel bir tasarım olmuş :-))

    YanıtlaSil
  3. Blog tasarımının içine sinmesine sevindim ablam :) Ama ben 3 yıl önce sanırım Huzun Sarısı blogunun, uğur böcüklerini unutamıyorum.:))Bu blogunun da başarısı katlanarak artsın ablacım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Her iki blogu da severek okuyorum başarıların katlanarak artsın canım

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.