Ruhsal Detoks - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Ruhsal Detoks

ruhsal-detoks-nedir


Merhaba

Bugün farklı bir konudan bahsedeceğim yaşam blogumda. Konumuz ruhsal detoks
Peki ruhsal detoks nedir? Aslında bir çoğunuzun anladığı gibi kötü ve olumsuz olan her şeyden kendimizi arındırmak. 
Bu konuda uzman değilim o sebeple ahkam kesecek de değilim. Sadece okuyup araştırdığım ve anladığım kadarı ile ruhsal detoks nasıl yapılır daha doğrusu ben neler yapacağım, onları paylaşmak istedim sizlerle. Tabi konu ile ilgili uzmanların dediklerini yapabilmem mümkün değil. Biraz daha kendime ve yapıma göre uyarlayacağım, yorumlayacağım. 

Beni takip edenler ve arkadaşlarım bilir yoğun bir hayat yaşıyorum. 24 saat bana yetmiyor diyenlerdenim. Tüm bunların yanında ince düşünen bir yapıya sahibim. Sanırım anladınız. Yani birçok işi bir arada yapmaya çalışırken ve hatasız yapmaya çalışırken bir de ince düşünceli olmak insanı nasıl yorar. Ben de çok yoruldum. Mutsuz olmaya başladığımı hissettim ki bu büyük tehlike. Çünkü benim gücümle güç bulan yönlendirmemle yol bulan insanlar var. Çocuklarım var, kardeşlerim var. Hem işlere hem insanlara yetişmek ve sürekli "sorun çözebilen" kişi olmak beni yordu. Bir anlamda güzel bir durum sizi "çözebilecek" kişi olarak görmeleri ama bir noktadan sonra boğuluyorsunuz. Üstelik benim çok uğraş gerektiren 6 yaşında bir oğlum var ki ona sadece bir kişi lazım. 

Peki neler yapacağım ruhsal detoks için anlatayım. Sosyal medya hesaplarımı dondurarak işe başladım. Snapchat, Facebook, whatsapp kapandı bir süreliğine. Blogger iletişim, mail ve twitter hesabım açık şimdilik. İnstagram da kapanacak ancak teknik bir sorun sebebi ile donduramadım henüz. Blog dışındaki işlerimin de direkt sosyal medya ile ilgisi var, oradaki işlerim de aksayacak biliyorum ama bir süreliğine ilgilendiğim hesaplara başkaları bakacak, bunu yapmak zorundaydım.

10 günlük bir detoks uygulayacağım. Bu 10 gün içerisinde gerçeklerle yüzleşmek, çocukluğu hatırlayıp anıları çıkarmak, ailede yetiştirilmeyi irdelemek, kızgınlıklarla yüzleşmek, kendini tanımak, yaşanılan gerçekleri kabul etmek, kötü anıları kabul etmek gibi detaylar var. 

Bunun dışında evdeki ofisteki fazla eşyaları yok edeceğim, kurtulacağım sadeleşmeye gideceğim. Bana kötü enerji veren insanlardan olabildiğince uzak durup pozitif enerji aldıklarımla daha yakın olacağım. Denge sorunu yaşayan, bugünü yarınını tutmayan ve idare etmekten yorulduğum kişiler ile de mesafemi korumak zorunda olduğuma kendimi ikna edeceğim. Olumlu özellikerimi besleyip, olumsuz özelliklerimi imha etmeye çalışacağım.

Uzmanlar mutsuzluğun yaşam koşullarında değil de zihnimizde olduğunu söylüyorsa biz de test edelim bakalım:)

Şimdilik yazacaklarım bunlar. Benim gibi keskin çizgileri olan birinden radikal değişiklikler beklemeyin, ben de kendimden beklemiyorum zaten ama en azından biraz arınabilirim bana zarar veren şeylerden diye düşünüyorum.
Bu arada bugün "blog yazmayı da mı bırakıyorsun?" soruları geldi. Tabi ki hayır! Ancak 'aman 3 gündür yazı girmiyorum' şeklinde stres yapmadan vakit buldukça yazacağım.
Yeni bir saptamada, yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler


5 yorum:

  1. Umarım harika bir enerjiyle dönersiniz bu de yoks ise yaraşın 😉

    YanıtlaSil
  2. Benim durumumda vahim .ruhsal detoksumuz hayirli olsun o zaman deyip pozitif olmaya adim atalim

    YanıtlaSil
  3. Bu detoks dilerim işe yarar benim bile ihtiyacım var aslında da bazı şeyler için cesaretim yok

    YanıtlaSil
  4. Dönüşün enerji dolu olacak😄
    Gönlünce olsun canim önceliklerini ihmal etmemek gerekir.sevgiler❤

    YanıtlaSil
  5. Bazı şeyleri ciddiye almak gereksiz yere yoruyor insanı.Sosyal medya ve blog bunlardan biri bence.Bunu farkettiğimden beri bloga her gün yazı girme zorunluğundan kurtardım kendimi.Instagram içinde sürekli ciddiye alma telkinlerindeyim şu ara.Son olarak ig hesabını dondurmamanı öneririm.Geri açmak bazen sorun olabiliyor.Uygulamayı telefondan kaldırıp sonra tekrardan kurmak daha iyi bir alternatif olabilir :)

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.