2017'ye Doğru Mim - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

2017'ye Doğru Mim



Merhaba 

Yeni blogda ilk yazım bir mim. Berika'nın Günlüğü beni mimlemiş. (şans getirsin)
Mim konusu ise 2017'ye doğru.
Hemen soru ve cevaplara geçeyim isterseniz.

1-Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler? 

1-Genel anlamda söylüyorum; eğer 30 yaşını geçmişse bir insan 'huylu huyundan vazgeçmez' çok büyük dersler almadıktan sonra tabi. 2017'de kendimde değiştirmek istediğim şey var, hatta belki şeyler var:) Mesela İnsanlar için çok mesai harcıyorum. buna değer mi değmez mi hesaplamadan. Sadece ihtiyacı olduğunu bilmem yetiyor. sonra da üzülüyorum. Artık buna dur demem lazım ama bu yaştan sonra mümkün mü bilmiyorum. Önce değerlendirip sonra mesai harcamayı öğrenmem lazım.

2-Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin? 

2-Çok riskli bir soru. kısaca düşüneyim. Sağlık isterdim sevdiklerim ve beni seven herkes için. Atatürk beyninde bir yönetici isterdim ülkem için. Çoook büyük para isterdim o para ile planlarım var:)

3- Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :) 

3-Küçük oğlumun okul sorununu çözmek ilk aklımda olan. Evimi değiştirmek istiyorum senenin ikinci yarısı. Yine kendi işimle ilgili birkaç proje var, onların başarıya ulaşmasını istiyorum Allah izin verir de o günleri görürsek tabi.

4-Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok para şart mı? Belki de değildir. 

4-Dünyayı gezmek hiç aklıma gelmez. Merak ettiğim bir kaç kültür var evet ama o çok sonraki iş. Eğer o ikramiye bana çıkarsa aklımda yıllardır bir proje var onu gerçekleştiririm. Projem sokak çocukları ile ilgili. Allah duysun sesimi. Bu oluşum için gerçekten dev paraya ihtiyaç var. Büyük ikramiye gibi. Tabi tüm parayı du duruma harcamam ailemin geleceğini maddi anlamda garantiye almak isterim ama paranın çoğu o işe gider.

5- Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.

5-Para harcamadan gerçekleşecek olan ne varsa hamdolsun gerçekleşti. Belki vardır ama şimdi aklıma gelmiyor. Eğer gelirse mutlaka güncelleyeceğim:)

Berika'nın Günlüğü'ne bu tag için çok teşekkür ediyorum. Yazdıklarımız dualaşsın, kabul olsun inşallah:)

Mimi cevaplamak isteyen herkes davetlidir. 

Sevgiler










4 yorum:

  1. Merhaba yeni bloğunuz hayırlı uğurlu olsun Nihal Hanım'cım... sokak hayvanları ićin boool bol mama kalacak sıcacık yerler yapmak hep hayalim... devlet büyüklerinden de hep beklentimdir... inşallah hepimizin dilekleri birgün gerçek olur... ölmeden o günleri görürüz... o mutluluğu yaşarız... yeniyıl hepimize sağlık, mutluluk huzur getirsin inş...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba yeni bloğunuz hayırlı uğurlu olsun Nihal Hanım'cım... sokak hayvanları ićin boool bol mama kalacak sıcacık yerler yapmak hep hayalim... devlet büyüklerinden de hep beklentimdir... inşallah hepimizin dilekleri birgün gerçek olur... ölmeden o günleri görürüz... o mutluluğu yaşarız... yeniyıl hepimize sağlık, mutluluk huzur getirsin inş...

    YanıtlaSil
  3. Güzel seyler hayal etmissin insallah hepsi gercek olur.

    YanıtlaSil
  4. Her şey gönlünüzce olsun. Yürekten cevaplar olmuş. Insallah hepimizin hayalleri gerçek olur :) Sevgimle... ❤

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.