Çörek Otlu Kurabiye- Tuzlu Kurabiye - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Çörek Otlu Kurabiye- Tuzlu Kurabiye

Merhaba

Yeni bir tarif ile geldim. Çörek Otlu Kurabiye veya Tuzlu Kurabiye de diyebiliriz. Benim gibi çaykolikler bu tür tarifleri çaylarının yanına mutlaka hazırlıyordur veya alıyordur. Çok kolay bir yapımı var çörek otlu kurabiyenin. Bir önemli özelliği de uzun süre bayatlamadan kalabiliyor olmasıymış. Bayatlamayan kurabiyeleri kim tercih etmez ki. Hemen tarife geçelim.

corek-otlu-kurabiye


Çörek Otlu Kurabiye Tarifi


Malzemeler
Yarım paket margarin/eritilmiş
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta/sarısını ayıralım
2 yemek kaşığı pudra şekeri/silme
2 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Alabildiğince un/2.5-3 su bardağı gibi

Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Erittiğimiz margarinin soğumuş, en azından ılınmış olmasına dikkat edelim. Ardından kontrollü olarak unu eklemeye başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edince küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz. Çok bastırmayalım, havalı olsun :D Cevizden biraz daha küçük olabilir aldığınız parçalar. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlamayın, hamur yeterince yağlı olduğu için yapışmaz ancak bu gibi durumlarda tepsinin temizlenmesi biraz sorun oluyor.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirme işlemine başlıyoruz. Her fırında süre değişebiliyor malum, benim fırınımda 20 dakika sürüyor. Kontrol ederek bu durumu çözebilirsiniz. Üzeri kızarmışsa tamamdır ama bu kızarmayı börek kızarması gibi düşünmeyin. Hafif kızarma diyelim biz ona. Sonra fırını kapatın biraz içinde kendini toplasın. İlk dokunduğunuzda size içi yumuşak gelebilir ama öyle olmuyor. Bekleyince kendine geliyor çörek otlu kurabiyelerimiz.

corek-otlu-kurabiye


İşte hepsi bu kadar. Ben ki tuzlu kurabiye sevmem bunu ilk yediğimde bayıldım ve yapmaya  başladım. Tarif bana ait değil sadece ölçüler bana ait. Kız kardeşim yapıyordu ondan öğrenmiştim. Malzemele ölçülerini de bizim evdeki tüketime göre ayarladım. Bu malzemelerde yaklaşık 25-28 adet çıkıyor.

bozulmayan-kurabiye


Eğer sizin ev halkı da mutfak masası üzerinde atıştırmalık bir şeyler görmeyi seviyorsa denemenizi öneririm. Kavanoza koyup uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Mutfağımdan yeni bir tarif ile tekrar buluşmak üzere.
Sevgiler




7 yorum:

  1. Ciao i biscotti salati rappresentano una bontà a cui non so resistere! Sono curiosa di conoscere e replicare queste bontà! Ti va di passare per il mio Blog? Io sono qui e ti aspetto con fiducia http://casaninnamamma.blogspot.com/2018/10/fria.html
    grazie e a presto

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hello thank you. I'm already following you. of love

      Hüzün Sarısı Blog name

      Sil
  2. Çörek otlu kurabiyeler nefis görünüyor.Ellerine sağlık ablam.:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Harika 😀 görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Çörek otlu kurabiyeler nefis görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çörek otlu bayılırım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok hoş görünüyor diyetten çıktığımda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.