Blogger Olmak! - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Blogger Olmak!

blog-yazari-olmak


Merhaba

Blogger olmak, blog yazmak ve en önemlisi bunları samimiyetle yapmak ne kadar önemli; bunu yazık ki çok az.
Bugün bu yazımda blog yazmaya başladığım günden bu yana bu konu ile ilgili yazdığım yazıları paylaşacağım. Linkleri alırken şöyle bir baktım da, arşiv niteliğinde bir birikim. 
Emek vermeyenlerin ekmek kapma çabası, instagram hesabı açan bazı kozmetik severlerin kendine blogger demesi, sahte takipçi alınması gibi, markalarla çalışıp gerekeni yapmayan, etkinlik yapıp sorumluluğunu yerine getirmeyen, sadece çekiliş yaparak blog yazdığını düşünenlere karşı ilk yazımı 2014 yılında yazmışım ve o günden sonra da yazıp durmuşum:)
Peki o yazıların ahlaksız eylemlere, adaletsizliğe, emek hırsızlıklarına faydası oldu mu diye sorarsanız asla olmadı. Tam tersi bazı bloglar fütursuzca instagramda takipçi satın alınacak siteler önermeye başladı.Sadece ben duruşumu ve tarafımı belli ettim. 3 yıldır da aynı duruşu sergiliyorum, vazgeçmeyi de düşünmüyorum.
Biliyorsunuz bu blog yeni. www.huzunsarisi.com da artık sadece kozmetik ürün ve bilgisi yazdığımdan bu blogu yaşam blogu olarak açtım ve burada bağımsız yazıyorum saptamalarımı.
Şimdi sizlerle linkleri tek tek paylaşıyorum. Yazı başlıklarının üzerine tıkladığınızda ilgili yazılara ulaşacaksınız. 
Hepsini bir defada okumanız mümkün değil. Fırsat buldukça çayınızı kahvenizi alıp gelin beklerim:)

Başlayalım.

İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı?

İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olmalı? -2-

Sevdiğim Bloglar Sevmediğim Bloglar

Blogger ve İnstablogger Arasındaki Fark!

Temiz Bloglar!

Sevgili Takipçi!

Önce Blog!

Bloglara Sahip Çıkalım!

İnstagramda Takipçi Satın Alanlar ve Çevreye Verdikleri Zararlar!

İnstagramda Sahte Takipçi Sorunsalı!



İşte konularla ilgili 10 yazı size, fırsat buldukça tıklayıp okumanızı rica ediyorum. İster blog yazarı olun, ister takipçi olun. 
Bu arada size trajikomik bişey söyleyeyim. Benzer yazıları paylaşırken #onceblog diye bir tag oluşturmuştuk. O tagi bloggerlardan çok instabloggerlar kullandı:))

Sevgiler


17 yorum:

  1. Maalesef her yerde olduğu gibi burada da haksız yere yükselenler çok. Kimi zamanla kaybolup gidiyor, bakalım 1-2 sene sonra kimler gidip kimler kalacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazmaya ilk başladığımda o kadar çok blogu taakibe almıştım ki şimdi hiç biri yazmıyor.
      Bu istikrar meselesi. İnstagram eğlenceli gelebilir ama blog yazmak, yorulmadan yazmak her yiğidin harcı değil.
      İnan bana çok kişi gidecek:)

      Sil
  2. Cogu basligi okudum yorum da yazdim diye hatirliyorum ama uzerinden gecmekte fayda var, en kisa zamanda.
    Instagram da donen olaylari biliyorum, duymustum da, kendi gözlerimle sahit olduklarim da oldu ama blog icin de ayni sahtekarliklar yapiliyormus ona cok sasirdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglarda instagram gibi sahtecilikler yapılacağını sanmıyorum en azından ben görmedim duymadım henüz ama şu var; tıklanma sayılarının ekran görüntüsünü alıp paintte sayı ile oynayanı gördüm:)
      Veya eşe dosta link atıp defalarca tıklayın diyeni de var ama onun da grafikten belli olur ayrıca google blogunu kapatır farkına varamaz:)

      Sil
    2. Sayiyi degistirmek kendini kandirmaktan baska bsy degil ! Google farkedip el atar bu duruma ;)
      Kendim görüp sahit olmasam da, blog icin de takipci satin alan varmis , ilginc ...

      Sil
  3. Ağzına sağlık canim. Gerçekten çok guzel saptamalar. İnstagramda kimse sizin bir sene onceki fotografiniza donup bakmaz. Zor bir ihtimal. Yani paylastin ve bitti demek bu. Ama bloglar, youtube kanallari kalici icerikler. Herdaim aradığın seyi bulup okuyorsun.uzerinden nekadar zaman gectigi önemli degil. Etkinlikler sonrasi irunu bemen bligda yazanlarda var. Kozmetik disi bakim urunleri nasil 3gunde yazıyorlar sasiyirum. Denenecek urunler birikiyor siraua giriyor bazen sira gelmesi birkac ayi buluyor. Neyseki senin gibi bloggerlar var. 😘

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda insanlara bir şeyler anlatma çabana baştan beri hayranım. En beğendiğim yazılarındı bir araya toplaman çok iyi olmuş. Kimse anlamıyor çünkü okumuyor bu yüzden bana insanlara laf anlatmak inan çok zor geliyor.

    YanıtlaSil
  5. instagramda son zamanlarda artık takipçi kadar 5bin beğeniler görmeye başladım.
    yabancı mua hesaplarına bakıyorum 300bin takipçisi var ki bileğinin hakkıyla var belli ama beğenisi 5bin olanını görmedim daha.
    en son bir firmayla sohbetimiz oldu bana yüksek beğenili kişilerle çalışmadıkları blog çalışması gerçekten yapanlarla çalıştıkları söyledi ki bu bile beni biraz rahatlattı.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler daha evvel bzılşarını okumuştum ama hepsini tekrar dikkatle okuyacağım.. İnstagram çok ilginç bir yer çok ünlü olmadıkça insanların binlerce takipçisi olabileceğine inanamıyorum firmalarda tanıtım ürünleri ile haksız yere bir çeok kişiye gereğinden fazla önem veriyor gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
  7. Bu takip ve takipci kim dogru yaxilarin bana cok yardimci olmustu.Dürustlugunden ödün vermeden bizleri de aydinkattigin icin tesekkurler canım❤

    YanıtlaSil
  8. Ah hele o takipçi almayı öneren bloglar yok mu çok kızmıştım gerçekten 😐

    YanıtlaSil
  9. bu güzel yazı için teşekkürler hepsinin bir arada olması çok güzel olmuş ellerinize sağlık sizin bu bloglar için verdiğiniz çabaya gerçekten hayranım

    YanıtlaSil
  10. İnsanlar artık kolay yoldan köşeyi dönme peşine düşmüş.Her gün güncel yazı giren bir blog yerine sahte takipçili instagram hesaplarına yönelen firmalar çok büyük hata yapıyor.Sahte takipçi öneren bloglara da çok sinir oluyorum.Para hırsı bürümüş gözlerini ne yapacaklarını bilmiyorlar maalesef :( Kalemi doğru olan elbet birgün hak ettiği yere gelecektir.Etrafımızda bu kadar yalan dolanla iş yapanlara diyecek söz bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Okuyacağım, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Harika tespitler her defasında okuyup iyiki benim gibi düşünen insanlar var diyorum 💕 Önce blog ❣

    YanıtlaSil
  13. Süper bir seri oluyor. Eline sağlık @is

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.