İnstagram Sahte Takipçi Sorunsalı - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

İnstagram Sahte Takipçi Sorunsalı



Merhaba

Son zamanlarda yine instagram sahte takipçi ve sahte takipçi satan yerlerin reklamını yapma olayı hortladı. Bu duruma tepkili olduğumu bilenlerden sayısız mesaj aldım, fikrimi öğrenmek isteyen yapılacak bişeyler var mı diyen...
Ben bireysel olarak ne yaptığımı yazayım dileyen uygular dileyen uygulamaz. Toplu olarak birşey yapmamız mümkün değil. Bu tip girişimlerde başlatan üç beş kişi ile devam eder yoluna amaca ulaşmaz. 
İnstagramın, blogların önüne geçmesinin ilk sebebi insanımızın okumayı sevmemesi. Bunu fırsat bilen bazıları instagram hesabı açtılar ve isimlerine instablogger dediler. Bu şekilde farklı bir dünya oluştu. İnsanlar orada güçlü görünmek için takipçi satın aldılar ve şimdilerde bu durum neredeyse normal karşılanıyor.
Neyse ben neler yaptığımı yazayım.
İnstagramda paylaşım yapanları blogger olarak görmüyorum, zaten değiller. Blogger olmak için bir blog sahibi olmak lazım değil mi? Onu güncel tutmak lazım. Elinden gelenin en iyisini yapmak lazım gelişmek için. 
Ben bu hesapları takip etmiyorum, hiç bir şekilde destek olmuyorum. Biz bloggerlar olarak onların paylaşımlarına yorum yapıp alkışlarsak engelli yolumuza bir taş daha koymuş emeğimizden bir parça daha ödün vermiş oluruz. Bir iki tane takip ettiğim instagram hesabı var blogu olmayan, onlardan da ümitliyim.
Yaptığım etkinliklere asla blogu olmayan birini davet etmiyorum, referans sordukları zaman adını vermiyorum. Ya aktif bir blogu olmalı veya youtube kanalı olmalı. Kimseye kimsenin hakkını yedirmem emek veren kazanmalı.
Şahsi olarak yaptığım yapabildiğim bunlar.
Gelelim aldığım sorulardan birine. Bana diyor ki bir blogger arkadaşım. İnstagramda takipçisi az olanı firmalar ciddiye almıyor ne olacak? Ben blog yazarıyım. Bir blog yazarı instagram takipçisi ile değil blog takipçisi, aktif yazıları ve arama motorlarındaki yeri ile ölçülür. Bunu bilmeyen veya önemsemeyen marka benimle çalışmayabilir hiç sorun değil. Onların hayal takipçilere verdiği değeri çok önemsemiyorum.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Sevgiler

Daha önce yazdığım Blogger ve İnstablogger Arasındaki Fark başlıklı yazımı pembe yazı üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Nihal Hanım, ben bu takipçi satan hesapların reklamını yapanlara o kadar sinirlendim ki, iki gün mide ağrısı çektim. Bir blogger, üstelik saygı duyduğum bir blogger, bloğunda bu durumun reklamını da yapınca, onu bile takipten çıktım. Ben instastoryimde tepki verdim diye, bir kaç kişi, kendilerince oyunlar da oynadı. Gerçekten çok şaşkınım!
    Ne yazık ki, niteliğe değil niceliğe bakıldığı sürece, bu olay bitmeyecek. Konuştuğum çoğu kişi sadece sözde sinirlendi ama fiilen bir tepki göstermedi. Dediğiniz gibi, toplu olarak bir şeyler yapmak mümkün değil. İnsanların okumaya üşenmesi ve okumayı gereksiz görmesi de bu duruma tuz biber ekiyor.
    Takipçi satın alıyorlar, zaten elden bir şey gelmiyor ama bari reklamını yapmasınlar! Sahtekarlık bu, emek hırsızlığı...
    Ellerinize sağlık, burada bu konuyu yazdığınız için, kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Keske her firmanin ik'na ve blog okuyucularina , ig kullanicilarina bunu ogretebilsek. Ama bu duzeni birileri olusturdu ne zaman oldugu hic muamma d egil. Bunun icin sadece firmalari suclamakta haksizlik bence. Yuksek takipcili bloggerlar 'instabloggerlar' takipcisi az diye adam yerine koymadiginida goz ardi edemiyorum maalesef ki. Muazzam isler yapsak bile firma,bloggerlar vb. Takipcisi az bunun diyerek iteleyince boyle bir ortam olustu.Cirkin bir durum ama sonuc bu:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir gerçek şu bahsettiğin. Gerçek takipçi gibi takipçileri bi havalr bi şeyler:)

      Sil
  3. Bu olayı ilk sende öğrenmiştim ben geçen gün sevgili deryalıblog da değinmişti bir kontrol edeceğim ben de. Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum Blana Hanım'a.. Niteliğe değil niceliğe bakılıyor.. Başarılı da oluyorlar -şimdilik- bundan sonrasını da yaşayıp göreceğiz..

    YanıtlaSil
  5. Herkes kolay zannediyor blog yazmayi. Oysa günde kac saatimizi harciyoruz. Evimizi isimizi ihmal ediyoruz yeri geliyor. Maalesef tecrübe kazandikça bazi haksizliklari da görüyorum ama bildigim yolda devam ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlara göre kolay. Hatta biri diğer blogda öyle bir anlatmış ki instabloggerlığı kendimden nefret ettim :D

      Sil
  6. Birde bunu etkinlik yapanlar ciddiye alsalar...Sahte takipçili instacılar her etkinlikteler!Hele de bu hesapları bile bile çağıranlar onlardan daha suçlular...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Bir de sahte takipçi alanlara sürekli laf söyleyip kendi aldıkları takipçileri gizleyenler var. onlar da tehlikeli.

      Sil
  7. ah ah sahte takipçi satın alanlar o kadar belli ediyorlar ki bir de havalarından yanlarına yaklaşılmıyor :))

    YanıtlaSil
  8. Ben de bu aralar tepki göstermek istiyorum ama dedigin gibi 3-5 kisi de kalir bu olay, unutulur gider.
    Blana da cok hakli.
    Story kismini cok nadir arada izlerim, orda da herkes birbirine satasiyor olumsuzluk görmek istemedigimden bakmiyorum.
    Aslinda dogru diyorsun, instablogger kavramina bizler takip etmeyerek tepki koyabiliriz ama ben rica edenleri takip ettim, simdi takipten cikinca da, takipcin artti havalandin ondan ciktin dicekler, bilemedim.. Ama sinirliyim, heleki bilip sustuklarimla zor duruyorum !

    YanıtlaSil
  9. Blogun nasıl zaman ve emek istediğini bilen biri olarak instablogger kavramına çok değer vermiyorum bende.Takipçi satın alma konusuna gelince takip ettiğim bir iki kişi karşısında gerçekten şaşkınım.Hiç olmadık fotoğraflarla bir günde 20 k büyüyüp ardından bu yalana kendileri de inanıyorlar.Ve şu ara bu durum o kadar normalleşti ki bir gün almayanlar parmakla sayılacak gibi görünüyor.
    ınstagramın bu hesaplara temizlik yapacağı günü iple çekiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. İçerikte çok haklısınız. Bu arada bloğuma göz atarsanız çok sevinirim:)
    www.naturalkelebek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Çok haklı bir konuya değişmişsiniz. Düşüncenize katılıyorum.

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.