Pedofili Suçtur! Pedofili Ahlaksızlıktır! - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Pedofili Suçtur! Pedofili Ahlaksızlıktır!


Herkese Merhaba

Çok can sıkıcı bir durum ile günler sonra bu bloga yazı yazıyorum.
Gece saat 03.00 Twitter'a bir bakayım karşıma Ali Baba Pedofili Suçu İşliyor diye bir hashtag çıktı. Didikledim ve şoka girdim. Hemen kalkıp bilgisayarı açtım "doğru mu" diye kendim bakmak istedim ve gözlerime inanamadım.
Önce bilmeyenler için pedofili nedir ve Ali Baba sitesi ne iş yapar kısa bahsedeyim.
Pedofili, yetişkin bir insanın çocuk sayılabilecek kişilere cinsel ilgi duyması. Yani şerefsizlik, yani adilik, yani en büyük ahlaksızlık.
Ali Baba sitesi de yurt dışı e-ticaret sitesi. Daha çok uygun fiyatlı ürünlerin satılmasından dolayı ülkemizde de tercih edilen bir site. Satıcı ve alıcı olarak bir çok müşterisi var. Ayrıca yakından bildiğiniz bir arama motoru bu sitede ciddi pay sahibi.
Şimdi gelelim #AliBabaPedofiliSuçuİşliyor taginin neden oluştuğuna. Site içerisinde kız çocuk iç giyim ve mayolarına yazdıkları tanıtım yazısı sebebi ile! 
Aşağıdaki fotoğrafta nasıl bir ifade kullanıldığını göreceksiniz (çerçeve içine aldım). Bir bebek ile seksi kelimesini yan yana kullanmak nasıl bir ahlaksızlıktır? Bu fotoğrafı kullandığım için özür diliyorum ama olayı tam anlayabilmeniz için mecbur kaldım ve oradaki sübyanın yüzünü kapatarak ekledim. Bu sadece bir örnek, daha kaç tane var benzer yazı ve küçücük kız çocuğu fotoğrafı.
Pedofili sadece ülkemizde değil tüm dünyada ciddi bir sorun. Durum böyleyken koskoca yatırımları olan bir site bunu nasıl yapar aklım almıyor.


Bir sözüm de çocuğunu bu durumlar için kullanan ailelere. Kızınız şöhret oldu mutlu musunuz? 
Yakın tanıyanlar bilir, çocukların görsel olaylarda kullanılmasına aşırı karşıyım. Her anlamda yara alabilecek durumlar yaşarlar. Şarkı yarışmalarına dizi oyunculuğuna yarışır halde götürüyorlar evlatlarını yazık günah! Büyük oğlumu bir diziden istemişlerdi "asla" dedim. O bir kere ile kalmaz, çocuğumu kaybetmek istemiyorum. İleride tercih ederse eğitimini alır oyuncu olur ama 7 yaşında karar verme yeteneği bu anlamda oluşmamış çocuğumu "benim oğlum şöhret, para kazanıyor" demek için kaybedemem ben. 
Aslında saatlerce hakaret etsem öfkem dinmez bu konulara ancak birey olarak, kadın olarak, anne olarak tepkimi göstermekle sorumlu hissettim kendimi ve sabah 5 i geçti saat oturup yazdım bunları. 
Allah aşkına çekin o pislik ellerinizi çocukların üzerinden. 
Başka söyleyecek bir şeyim yok.
Sevgiler

11 yorum:

  1. Allah belasını versin bu sitenin kanım dondu şuan 😡

    YanıtlaSil
  2. Şaka mı bu ya şok oldum nasıl bir dünyada çocuk büyütüyoruz aklım almıyor artık

    YanıtlaSil
  3. çok fena ama Nihal bazen türkçe çeviri de çok saçma ve yanlış olabiliyor orijinali nasıl acaba bakacağım hemen..

    YanıtlaSil
  4. Allah cezalarını versin, midem bulanıyor bu insanlardan, bu zihniyetten😡😡 Bu sapıkların bu dünyada kendilerine yer bulmaması gerek😡

    YanıtlaSil
  5. Orjinal ingilizce dilindeki yazım nasıl acaba? Bazen ciddi anlamda saçma cevirebiliyor otomatik çevirirler. Eğer ingilizce versiyonu da böyleyse diyebilecek bir şeyim yok, direk şerefsizlik...

    YanıtlaSil
  6. Eskiden çok alışveriş yapardım fakat bir daha asla!

    YanıtlaSil
  7. Ya nasıl bir şerefsizlik nasıl bir adilik bu Ya!Her geçen gün nasıl bir dünyada uyandığımıza şaşırmaktan biktim.

    YanıtlaSil
  8. töbe ne demek ya böyle bir şeyin pazarlamasının yapılması
    yapan firma ayrı tanıtan sübyanın çocuğun anası babası ayrı alan ayrı ne diyeceğimi şaşırdım

    YanıtlaSil
  9. Yaa ne kadar saçma ya allah cezalarını versin

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar saçma bir açıklama bu böyle acaba Google çevirisinde mi hata var diye düşündüm.Gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Çocuklarımızın elini bırakmaya korkar olduk.:(
    @smk

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.