Düşünmeye Davet! - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Düşünmeye Davet!

Düşünmeye Davet



Anlamıyorum, empati kurmakta güçlük çekiyorum bazen. Bu insanlar neden böyle? 
Şimdi ne anlatıyor bu Hüzün Sarısı diyeceksiniz.
Son günlerde yine millet olarak kötü şeyler yaşıyoruz. İstanbul Beşiktaş'ta üst üste iki patlama oldu ve biz yerle bir olduk. Ölen 38 kişi yaralı yaklaşık 200. Yerle bir olan milyonlar. 
Kimse işine gücüne bakamaz halde. Mesela yarın(aslında bugün) saat 13.00 de çok önemli bir görüşmem var kendi işimle ilgili saat yaklaşık 04.00 ne uykum geliyor ne de o görüşme ile ilgili hazırlık yapabiliyorum. Tabi sosyal medyada yeterince ahkam kestik burda ayrıca yazıp çizmeyeceğim. Burada başka bişeyden bahsedeceğim. 

Neden böyle durumlarda insanlar farklılaşıyor? Neden tüm şirinlikleri gidiyor. Böyle durumlada maskelerini takmayı mı unutuyorlar acaba telaştan?

Patlama haberi duyulduktan kısa bir süre sonra instagram ana sayfada kozmetik paylaşımları gördüm, Sanırım duymadılar bu kadar olmaz dedim. Ertesi gün de aynı şekilde paylaşımlar devam etti. Ben de instagram hikaye bölümünde  (@huzunsarisiblog). şunu dedim "Watsons olayında gösterdiğiniz tepkiyi neden bu olaylarda göstermiyorsunuz?" Bununla ilgili de küçük çaplı bir saldırıya uğradım. Bunlardan bir tanesi iç acıtıcı bişey yazdı. 'taciz ile şehiti bir mi tutuyorsunuz' bu ne demek bana biri izah edebilir mi? Hangisi hangisinden daha ağır basıyor? Ne demek istedi bu arkadaş? Dedim ya yazımın başında empati kuramıyorum. Bazıları bana direkt yazmaya cesaret edemeyip monolog şeklinde hikaye bölümünde yazıp çizdiler. Bunlardan bir tanesine ben direkt cevap verdim, hatta izah ettim ne demek istediğimi o hala algısını kapamış gibi ilk yazdıklarını yazdı ve beni takibi bıraktı. Ben de bıraktım bir de engelledim ki kolay insan engellemem ben. Sonra aklıma geldi ve ayrıca söyleyenler oldu, bu cici kızımız bu hengame içinde çekiliş başlatıyor. Bilmem kaçıncı takipçi kutlaması. günde 200-300 takipçi herkese nasip olmaz tabi kutlayacak değil mi?
Şimdi ben kime ne anlatayım?
Bugün sevdiğim bir blogger kardeşime de dediğim gibi, insanlar beynini kullanmayı sevmiyor, düşünmeyi sevmiyor. Bir şey görüyor onu alıyor, beynini yorup ne için böyle söylenmiş olabilir demiyor. Egosunun emrettiği gibi şekillendirip laf söylediğini zannederek ortaya koyuyor. Sonuç? Yok öyle sonuç filan. 
Ben bu yazımda bu gibi insanları düşünmeye davet ediyorum, açık bir davet bu. İlk baktığınızda sizi öfkelendiren bir şey gördüğünüzde beş dakika düşünün. Tamam fazla geldiyse 3 dakika düşünün. Beyninizde kondisyon eksikliği var ve bu durumdan dolayı verim alamıyorsunuz.
Her milli felakette birbirine düşmeyi çok iyi başaran bir milletiz ve bu ciddi yaralar açıyor hepimize. Öyle garip hırslar var ki hedefler uğruna. Yarın aynaya bakmaya utanacakları şeyler yapıyorlar ve bizler izliyoruz şaşkınlık içinde.
Bu arada bir kişi de bana Watsons avukatı demiş. Snapchatte paylaştım (huzunsarisi). Sebep ne dersiniz? yukarıda yazdığım o birliği neden diğer olaylarda göstermiyorsunuz deyişim. Ve ardına eklemiş, Watsons bedava ürün gönderiyor tabi diye. Yani şimdi anlıyorsunuz değil mi Watsons olayına tepki gösterenlerin çoğu bunu neden yaptı? Öfkeleri var markaya bunu da fırsat bildiler kaçırmadılar. Hemen not olarak şuraya yazayım; ben Watsons ile çalışmadım. O marka benim tek bir etkinliğime sponsor olmadı ve beni tek bir lansmanına davet etmedi tamam mı? Oldu mu? anlaşıldı mı? Yani sizin derdiniz bedava ürün benim derdim adalet. Ama boş yaşayan, dünya umurunda olmayan insanlar bunu anlamaz. Dava insanı olmak ayrı ortam insanı olmak ayrı.
Bugünün atarını da yaptığıma göre gidebilirim. İyi ki açmışım şu blogu, benden çekeceğiniz var, şişireceğim kafanızı:)

Sevgiler

Not: Adsız yorumları onaylamayacağım. İsimlerinizle gelin konuşalım tartışalım. Bir de mahalle kavgasını bilmem ben, ona göre hazırlanın.

13 yorum:

  1. her seferinde birbirimize girmemiz hakikaten büyük başarı bence de.. kimse empati yapmayıp birbirine karışmayı da marifet saydığı için böyle oluyor..bir sus kimsenin de ne acısına ne tepkisine karış değil mi yok ama illa atar yapılacak ki prim yapılsın..:-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük hüner sahibi hepsi.
      İstediklerini paylaşsınlar aslında çok önemli değil ama bir olay için birleşmeyi biliyorlarla her toplumsal olayda o şekilde olmalılar aksi halde farklı şekilde isimlendirilir yaptıkları. Bir de direkt gelip konuşmaya cesaretleri yok farklı yollarla yapıyorlar atarlarını ki bu en garip olanı

      Sil
  2. 1 ay mı? Bu mümkün değil, o kadar sürmeyecektir. Dedim ya beyin kondisyonları az libidolar görevlerini yapmıyor yapamıyor. Egoları gelişmiş sadece onu değerlendiriyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Ben iyi bir blog takipcisiyim dun bir kac blogu takipten vazgectim cunku once insanim ...ulkesinde yasananlardan bi haber kisilerin fikri olup bilgisi olmayan hatta ve hatta vicdan yoksunu kimselerin ne tavsiyesi ne de yazdiklari umrumda olmaz ..Daha yazacak cok seyim var ama kotu soz cikmasin agzimdan diye susuyor ve hep soyledgim bir soz ile noktaliyorum HERKES KALBININ RENGINDE YASAR HAYATI ETRAFINA KALBININ RENGINI YANSITIR ...

    YanıtlaSil
  4. Aklımın almadığı kadar vicdansız bir nesil var ortada ben hayretle izliyorum. Patlama olduğu saatler dışarıda eğlencede olduğum için bile kendime çok kızdım ama insanlar öyle çiğ süt emmiş öyle vicdansız öyle duyarsız ki canı yanmış insanların gözyaşına bile saygı duymayabiliyorlar. Allah a havale ediyor bende azıcık o beyinlerini kullanmaya davet ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Veee kalemine sağlık yazının altına imzamı atabilirim.

    YanıtlaSil
  6. Sanirim en buyuk eksigimiz saygi.. bir insandan hislanmayabilirsin, sevmeyebilirsin, belki nefret de edebilirsin... Ama ona saygi duymak zorundasin ki sende sayginligini yitirme. Insanlarin birbirine tahammulu yok ki dusuncelerine olsun. Herkesin kendine gore bir fikri var mutlaka.. onemli olan empati kurarak anlamlandirmak soylenenleri. Paylasim yapmis ya da yapmamis inan hic onemli degil. Her gun bir seyler olaganustu bir durumda yasaniyor. Sehitlerimiz, kizlarimiz, cocuklarimiz, insanlarimiz.... Nasil 15 temmuzda birlik beraberlik icinde kanitladik simdi nerde o birlik beraberlik. Her sey bir gosteri mi? Hayir degil mi. O zaman her sekilde bu birligi korumaliyiz. Bu vatanin evladiysak burda askerimiz polisimiz sehit olduysa en azindan saygili davranmamiz gerekir. Nasil bir komsunun cenazesinde "aman cenaze var olmaz gulmek" diyebiliyorsak burda da sehidimiz var demeliyiz. Ama bu 1 de olsa 20 de olsa. Sayinin hic bir onemi yok. Hepsi bizim icin ordaydi, 1i de bizim icin orda.. saygilar

    YanıtlaSil
  7. Bu ülkede insanlığını uzun zaman evvel yitirmiş bir kesim var, ne yazık ki!.. En çok canımı yakan şeylerden biri de, her şey siyaset oldu, hiç bir konuya insanca yaklaşmayı beceremiyorlar. Düşünmeye davet ediyorsunuz ama babasını kaybetmiş bir şehit çocuğuna bile kin güdüp hedef gösteren bir halktan fazla bir beklenti gibi geliyor bana. Üstelik her iş göstermelik oldu, Watsons olayında çığıranların neredeyse hepsi dün kasa kuyruğundaydı Nihal Hanım! Sosyal medyada şehitlere üzülenlerin çoğu da aslında dün akşam kendi alışkanlıklarınca eğlendiler. Artık kimse kimsenin umrunda değil, her şey "mış gibi yapmak" durumuna döndü. Ateş düştüğü yeri yaktı yine. Sizin söylediklerinizden de Watsons destekçisi olduğunuzu çıkaranlara da pes diyorum! Gerçi okumuyorlar, dinlemiyorlar, anlamıyorlar; kafalarında kemikleşmiş cümleler ve kalıplaşmış bir şeyler var, siz ne derseniz deyin birileri sadece kendi kafasındakileri duyuyor yalnızca. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ben sanaafacebook ta da yazdim watsons kadar her seye tepki verilse devrim olurdu diye. Çok üzücü ama 1.5 yilda gözlemledigim bu ortamda bir oje bir ruj için insan satacak karakterde kisilikler var. Neyse ki güzel insanlar da var da seviyoruz blog ortamini.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Hüzün Sarısı.Blogunuzu ilk ziyaretim.Ve bu yazınızla karşılaştım.Aslında söylenecek herşeyi yazmış gibisiniz.Ne acı ki yaşanılan elim olaylara karşı duyarsızlaştık,bunları normalleştirdik,düşüncelerimizi öfke içinde amiyane laflarla ifşa ettik,bizim gibi düşünmeyenlere kinlendik,dini insani değerlerimizi unuttuk...Aslında öyle güzel bir yazı olmuş ki bu..İnsanın içini açtıkça açası geliyor.Sanırım toplum olarak sil baştan insani vasıflarla donatılmak için tedaviye ihtiyacımız var...
    Sizi hazır bulmuşken + ekledim.Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  10. her zamanki gibi gayet güzel yazmışsınız biz nasıl böylebir millet haline geldik acılarımız bile bizi biraraya getiremiyor kimse empati yapmıyor yda yapmak istemiyor

    YanıtlaSil
  11. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen katıldım. Sizide bloguma beklerim www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
  12. İnsanımız gerçekten neye nasıl tepki verecekleri konusun da oldukça fevri davranıyor hatta farklıkonular da sırf dalga geçilmek için paılmış yayınlar var araştırmadan altına yazılanlarla çok köt bir duruma düşüyorlar .
    Hani saldırmak için pusu da bekleyenler gibi ne olduğu neden olduğu ve gerçek olup olmadığını bile sorgulamadan bu çok üzücü:(
    Yazına her cümlesine katılıyorum.

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.