Blogumda Tema Değişikliği - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Blogumda Tema Değişikliği

bedava-blogger-tema


Merhaba

Blogumun teması değişti arkadaşlar. Bunu kendim yaptım üstelik. Bedava blogger temaları her yerde görmek mümkün ama bunu alıp uygulayabilmek beni ürkütüyordu. Sizlerle hem bu değişikliği paylaşmak istedim hem de nerden yardım aldığımı anlatmak istedim. 
Bir de hazır tema ile kişiye özel tasarım arasında ne fark var, ondan bahsetmek istiyorum kısacık. Çünkü biliyorsunuz diğer blogum yani www.huzunsarisi.com kişiye özel yapılmıştı.

Sosyal Medya Kafe sahibi Sibel hanım bir yazı dizisi hazırladı, günlük olarak takip ettim yayınları. Sade ve anlaşılır bir tema istiyordum bu blog için. Yazılarında örnek olarak gösterdiği siteye baktım ve bunu kendime ve bloga uygun buldum. Ve başladım Sibel Hanım'ın yönlendirmelerine uymaya. Yaklaşık 2 saat sürdü her şeyini tamamlamam. Bu arada ben hiç bu işle ilgisi olmayan baka baka yapan biri olarak yaptım 2 saat sürdü. Eli alışkın kişiler için yarım saatlik iş. Bu yarım saat için hatırı sayılır rakamlar alıyorlar. Ve bir çoğu hazır tema olduğunu söylemiyor bile temayı yaptıran kişiye, o da  özel tasarım sanıyor:)
Şimdi sizinle nereden bakarak yazdığımı paylaşayım tam burayı tıklıyorsunuz, Sosyal Medya Kafe'nin ilgili yazısına ulaşıyorsunuz. Ve şöyle bir kolaylık var orada bedava blogger temaları yükleme indirme bindirme ile ilgili hangi yazısı varsa aynı yazıya link vermiş Sibel:) Biliyor musunuz buraya hazır indirip yüklediğim tema aynı zamanda tasarımcı tarafından responsive kodlanmış şekilde hazır. Yani mobil girişinde takipçi bölümü dahil her şeyi aynı sayfada görebiliyorsunuz. Bir de header altında tüm yazılarım slayt şeklinde geçiyor fotoğrafları ile o bile hazır. Bu da beni sevindirdi. Çünkü ben indirdim, ben yükledim ben Türkçe'ye çevirdim :D

Şimdi avantajları ve dezavantajlarına geçeyim.
Bedava olması avantaj, seçeneğiniz çok fazla bu da avantaj. Peki ya dezavantajları? Yüklediğiniz tasarım sizin dışınızda kaç blogda var bilmiyorsunuz, her yerde blogunuzun ikizi karşınıza çıkabilir. Üçüzü beşizi filan. Seo ayarlarının nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz, ne çıkarsa bahtınıza. Bir sorun olduğunda muhatabınız yok, başınızın çaresine bakacaksınız:)
Ancak kişiye özel tasarımda, eğer tasarımınızı yapan kişiye güveniyorsanız, o seo ayarlarını en verimli şekle getirecektir. Bir sıkıntınız olduğunda çalacak kapınız olacaktır. 
Bana sorarsanız kişiye özel tasarım yaptırmak ilk tercihiniz olsun. Ama bütçe ayıramam diyorsanız veya başka bir sebebiniz varsa bedava blogger tema indirip blogunuza bu şekilde yükleyebilirsiniz. Sadece hazır tema yükleyen  zatlara para vermeyin, gidip afiyetle yiyin o parayı veya birine hediye alın dua eder belki:)
Şimdilik yazacaklarım bu kadar, en merak ettiğim şu yüklediğim hazır temanın seo ayarları. Onu da zaman gösterecek.
Sevgiler

11 yorum:

  1. Çok güzel olmuş teman hayırlı olsun. Sibel Ablanın da eline sağlık harika bir yazı dizisi hazırladı ama ben yine de özel tasarım temalardan yanayım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kişiye özel tema tasarımdan yanayım ama bu blog için şimdilik bir bütçe ayırmayı düşünmedim. Belki daha sonra:)
      Bu arada teşekkürler

      Sil
  2. Hayırlı olsun güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun Nihal ablam.Sağlıkla iyi günlerde kullan.Hazır tema anlatımlarımdan faydalanarak başardığın için seni tebrik ederim.Liste yapmıştım ekliyorum hemen.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tema güzel olmuş ama bu kod meselesi yüzünden ben kendim yapmaya cesaret edemem açıkçası..

    YanıtlaSil
  5. Hayirli olsun. Tabii ki profesyonel bloglarda kisiye özel tasarim en güzeli. Ben de Sibelin yazilarindan faydalanarak yaptim seo ve responsive olandan seçtim. Gözlemlerime göre daha fazla bir tiklama orani var ve o bloga düzenli yazi ekleyemememe ragmen. Daha önce baskasi yapmisti o zaman bir düsüs olmustu.

    YanıtlaSil
  6. Çok hoş olmuş hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Çok şık olmuş. En güzeli de bunu kendin yapabilmiş olman takdire şayan. Şans getirsin.

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı olsun yeni temanız çok şık, insan bloguna kendi eliyle bir şeyler yapıca çok daha mutlu oluyor :)

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun güzel tema bir tema. @is

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.