Tibet'in Gençlik Pınarı Kitap Yorumu - Çaykolik Blog - Kişisel Blog

Tibet'in Gençlik Pınarı Kitap Yorumu

Merhaba
Bugün bir kitap yorumu ile buradayım. Tibet'in Gençlik Pınarı kitabın adı. Aslında pek kitap yorumu değil de kitap özeti olacak sanırım, yani planım öyle.
Bu kitabı bazılarınız biliyor sanıyorum, kitabı bilmeyen Tibet hareketleri, Tibet egzersizleri, Tibet tekniği gibi tabirler mutlaka duymuştur. İşte bu  kitap da bu tabirlerin nasıl olduğunu nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Çok uzatmayayım hemen bilgilere geçeyim. Çünkü yeterince uzun bir yazı olacağını düşünüyorum.


Elimdeki kitap 4.baskı ilk basımı 2002 dördüncü basımı ise 2004 yılında yapılmış. Bu kitap aslında bir seri ve bendeki 1.kitap. Yazarı Peter Kalder. Orijinal adı Andent Secret of the Fountain of Youth. Kitabın yazılıp basıldığı tarih ise 1939
Kitabın girişinde bu kitabı okuyanların hayatında olan değişikliklere yer verilmiş küçük paragraflar halinde. Beyazlamış saçları tekrar orijinal rengine dönenler, çok daha genç görünenler,  belleklerinde güçlenme olanlar, görme yetisi düzelenler, kilo kaybedenler yaklaşık 10 sayfa yaşadıklarını anlatmış.
tibetin yaşam pınarı 1. kitap
Ardından Önsöz geliyor: Burada en dikkat çekici bölümü yazayım. "Yaşama uyanmak için ölüme yaklaşmayı beklemeyin". Sonrasında yazar hakkında bir sayfa var. Burada da yazarın hala hayatta olduğu ve bu kitabın yazılmasında sonra geçen zamana rağmen hala aktif yaşam sürdüğü belirtiliyor. Ve Giriş kısmına geliyoruz. Bu kısımda yazarın altmışlı yaşların sonlarında olduğunu tahmin ettiği ve adına Albay Bradford dediği biri ile tanışmasından bahsediliyor. Albay yazara Hindistan'da görevli olduğu sıralarda Gençlik Pınarı iksirini duyduğunu bunu araştırmak için oraya tekrar gitmek istediğini söyler. Ve yazara kendisine katılıp katılmayacağını sorar. Yazar bunu kabul etmez, şüphelerinden dolayı.
Kitabın 1.bölümü: Albay ile tanıştıktan sonra 4 yıl geçmiştir ve Albay gelip yazarın kapısını çalar. Yazar Albay'ı tanıyamaz. Çünkü Albay Tibet Pınarı'nın sırrını bulmuş ve çok daha genç görünmektedir. İlerleyen zamanlarda Albay Redford, yazara tüm yaşadıklarını anlatır. Bedenin 7 enerji girdabı olduğundan bahseder ve ayin adı verdiği şu meşhur tibet hareketlerinden bahseder.
Şimdi size bu ayinlerin görüntülerini paylaşacağım. Hareketlerin tekrarlarından bahsedeceğim ve püf noktalarında. Ama sizler Youtube'da hareketleri bulup iyice anlayıp öyle yapabilirsiniz. Bu arada tibet nefes egzersizleri diye de aratıp inceleyin lütfen.  Çünkü bu bir kullanım kılavuzu değil, ilgili kitabın özeti.

Birinci Ayin
birinci ayin

İkinci Ayin
ikinci ayin

Üçüncü Ayin
üçüncü ayin

Dördüncü Ayin
dördüncü ayin

dördüncü ayin

Beşinci Ayin
beşinci ayin


Her birini günde 3er defa yapmalıymışız ve her hafta 2şer arttırmalıymışız. 21 tekrara ulaşana kadar. Yani 10. haftaya kadar. Sabah veya akşam en uygun zamanlarmış. Egzersizler sonrası ılık veya sıcak duş öneriliyor ancak asla üşütmememiz lazımmış, bu nokta önemli. Bu hareketleri yaparken zorlandığımız olursa bırakabilirmişiz.
Kitabın 2.bölümü: Bu bölümde yazar da ayinleri uygulamaya başlamış. Albay'a 'insanlara ders verelim' teklifinde bulunuyor ve 15 kişilik dersler başlıyor, 50 yaş üzeri, her sınıftan insanlarla.  Albay burada ilk 5 ayinin 21 tekrara kadar ulaşanlar için 6.ayini anlatmaya başlıyor. Bu ayin için ise şöyle bir uyarıda bulunuyor "Altıncı ayini uygulayabilmek için kişinin etkin bir şekilde cinsel arzuyu duyumsaması lazım. Eğer çok az cinsel arzusu varsa, bu enerjiyi dönüştürmesi mümkün olmaz" diyor.
Altıncı Ayin
altinci ayin

Kitabın 3.bölümü: Bu bölümde de yeme alışkanlıklarımızı düzenlememiz gerektiğinden bahsediliyor. Örnek olarak asla iyice çiğnemeden yemeğimizi yutmamamız gerektiğinden, öğünlerde nişastalıları meyve ve sebzelerden ayrılmasının gerektiğinden bahsediliyor. Yani besinleri rastgele karıştırmamamız gerektiği vurgulanıyor.
Kitabın 4.bölümü: Burada da seslerle ilgili notlar var. Yaşlıların ses tonunun değiştiğini özellikle erkeklerde sesin perdeden çıktığını anlatıyor. Bununla ilgili OooooMmmm egzersini öneriyor. Dik bir şekilde durarak 5 saniye kadar Ooooooo 8 saniye kadar da Mmmmm sesini çıkarmamızı ve bunu aklımıza geldikçe yapmamızı öneriyor.
Burada "Yayıncının Notu" var. "Kayıp Bölüm" diye geçiyor. 1947 yılında kitaba eklenmiş olduğu anlatılıyor.
Kitabın 5.bölümü: Bu bölümde Alpay Bradford'un mektubundan ve mektubun içindeki Mantram/Zihin Büyüsü başlığından bahsediliyor. Bana kalırsa bu bölüm çok bağımsız bir bölüm. Alt ve üst bilinci komutla yönlendirmekten bahsediyor. Tamamı ile anlatmaya kalksam sayfalar sürebilir. İlginizi çekiyorsa Mentram Nedir şeklinde aratabilirsiniz. Ve tekrar OooMmmm uygulamasından bahsediyor ve buna da yedinci ayin diyor Albay.
Kitabın sonuna doğru "Yayıncının Son Sözü" diye bir bölüm çıkıyor karşımıza. Burada biraz içim acıdı anlatılanlara. Kitabın ilk kez yayınlanmasından 10 yıl sonra Çinlilerin Tibet'i işgal etmesinin detaylarından bahsedilmiş. Ayrıca Tibet'in haklı davasına destek veren organizasyonlara katılmak isteyen olur diye telefon numaraları verilmiş.
Kitabın son bölümü "Ek" diye geçiyor. Bu bölümde Tibet egzersizleri ile ilgili uyarılar var. Burada da bel fıtığı olanlarıni parkinson hastası olanların, yüksek tansiyon ilacı kullananların, kalp kapakçığı ile ilgili sorun yaşayan ve kalp büyümesi olanların doktorlarına danışarak başlaması gerektiği öğütlenmiş.
tibet nefes egzersizleri
Kitap toplamda 106 sayfa. bunun 10-15 sayfası fotoğraf veya bölüm başlığı. Bir günde bitirdim ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Tibet egzersizleri hakkında beni sürekli bilgilendiren ve bu kitabı bana getiren Dilek ve kitabı okumayı öne almamı sağlayan Tuğba'ya teşekkür ediyorum. Evet bu egzersizlere bugün itibari ile başlıyorum. Bakalım bende etkileri nasıl olacak?
Yeni bir yazıda görüşmek üzere.
Sevgiler

7 yorum:

  1. Yaşama uyanmak için ölüme yaklaşmayı beklemeyin... Ne kadar güzel bir söz, yaşarken yaşamalıyız ve harekete geçmeliyiz, vaad ettikleri bile o kadar küçük ama etkileri büyük olan şeyler ki başlamamak yada ben bunu yapamam diyebileceğimiz hiçbir zorluğununda olmaması çok garip 5 hareket (kitabın ayin diye nitelendirdiği) belki hayatımızda belli ki yeni bir sayfa açacak deneyip görelim 💯

    YanıtlaSil
  2. eskiden çok ilgilenirdim böyle şeylerle sabah erkenden kalkıp yoga yapardım hatta ama artık uğraşamıyorum..

    YanıtlaSil
  3. "Yaşama uyanmak için ölüme yaklaşmayı beklemeyin"
    Bunun üzerine ne denebilir ki..

    YanıtlaSil
  4. Sitenizi yeni fark ettim, paylaşımlarınızı beğendim, insana davet sitesine de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  5. Ćok teşekkür ederim Nihal hanim sâyenizde çok güzel bilgiler ediniyorum...bu kitap çok ilgimi çekti ... hareketleri youtube'da da araştıracaģım

    YanıtlaSil
  6. Sayende bu kitaptan ve Tibet egzersizlerinden haberdar oldum.Oldukça ilgimi çekti.Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  7. Sayende bu kitaptan ve Tibet egzersizlerinden haberdar oldum.Oldukça ilgimi çekti.Teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe
ÇAYKOLİK BLOG COPYRİGHT © 2017 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.